Powered By Blogger

piątek, 22 maja 2015

Wstęp


Ile razy korzystając z restauracji ,baru ,pubu lub innych miejsc w których można coś zjeść zastanawiałeś się co tak naprawdę dostajesz na talerzu? Czy danie podane w sposób budzący szacunek i respekt do kucharza który je przysadzi jest tak dobre i smakuje perfekcyjnie jak wygląda? Czy wiesz jaka drogę przebył dany produkt aby zamienił się w to co widzisz na talerzu? Zapewne nie i zapewne nie zastanawiałeś się nad tym ,szczerze to wiem dlaczego, bo nie pracujesz w gastronomii i twoja wiedza o gotowaniu ogranicza się tylko do kuchni w twoim domu lub do oglądania programów kulinarnych które z każdej strony bombardują nas wspaniałą kuchnia oraz kucharzami tak perfekcyjnymi ze moglibyśmy zjeść przysłowiowa kupę w papierku i bylibyśmy zadowoleni.

Co tak naprawdę kieruje nami w wyborze lokalu do którego wchodzimy coś zjeść. Czy jest to ciekawość nowego miejsca a może dobra renoma danego lokalu lub jesteśmy głodni i wpadamy na szybki posiłek? Czy zawsze jesteśmy zadowoleni z tego co jemy? Zapewne tak ale ... no właśnie zawsze jest jakieś ale i wiele pytań na które większość z was nie zna odpowiedzi i nie chciałoby jej poznać bo jak to się mówi : niewiedza czasem jest błogosławieństwem. Ile razy będąc w w tym samym lokalu widziałeś nowy personel. Czy to nie dziwne? No tak pomyślisz ze ktoś zmienił prace lub został zwolniony. Powód? Jeśli zwolniony to dlaczego, jeśli sam odszedł to tez pewnie nie dla tego ze miał na to ochotę. Może wina leży po stronie pracodawcy lub managera zarządzającego danym lokalem? Na te i wiele innych pytań postaram się odpowiedzieć w moim blogu ,co z tego wyjdzie zobaczymy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz