Ile
razy korzystając z restauracji ,baru ,pubu lub innych miejsc w
których można coś zjeść zastanawiałeś się co tak naprawdę
dostajesz na talerzu? Czy danie podane w sposób budzący szacunek i
respekt do kucharza który je przysadzi jest tak dobre i smakuje
perfekcyjnie jak wygląda? Czy wiesz jaka drogę przebył dany
produkt aby zamienił się w to co widzisz na talerzu? Zapewne nie i
zapewne nie zastanawiałeś się nad tym ,szczerze to wiem dlaczego,
bo nie pracujesz w gastronomii i twoja wiedza o gotowaniu ogranicza
się tylko do kuchni w twoim domu lub do oglądania programów
kulinarnych które z każdej strony bombardują nas wspaniałą
kuchnia oraz kucharzami tak perfekcyjnymi ze moglibyśmy zjeść
przysłowiowa kupę w papierku i bylibyśmy zadowoleni.
Co
tak naprawdę kieruje nami w wyborze lokalu do którego wchodzimy coś
zjeść. Czy jest to ciekawość nowego miejsca a może dobra renoma
danego lokalu lub jesteśmy głodni i wpadamy na szybki posiłek? Czy
zawsze jesteśmy zadowoleni z tego co jemy? Zapewne tak ale ... no
właśnie zawsze jest jakieś ale i wiele pytań na które większość
z was nie zna odpowiedzi i nie chciałoby jej poznać bo jak to się
mówi : niewiedza czasem jest błogosławieństwem. Ile razy będąc
w w tym samym lokalu widziałeś nowy personel. Czy to nie dziwne? No
tak pomyślisz ze ktoś zmienił prace lub został zwolniony. Powód?
Jeśli zwolniony to dlaczego, jeśli sam odszedł to tez pewnie nie
dla tego ze miał na to ochotę. Może wina leży po stronie
pracodawcy lub managera zarządzającego danym lokalem? Na te i wiele
innych pytań postaram się odpowiedzieć w moim blogu ,co z tego
wyjdzie zobaczymy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz